• about slider img
  • about slider img
  • about slider img

Ροδιά - Η ιστορία μας

Είμαι η Ροδιά, από τα πιο όμορφα πλάσματα της Ελληνικής γης. Η φυλλωσιά μου πλούσια και πράσινη λεπτή. Τα λουλούδια μου κατακόκκινα μοιάζουν σαν μικρές κουκλίτσες και όταν ωριμάζουν και έρθει ο καιρός τα ρόδια μου κρέμονται σαν κόκκινες μπάλες και λυγίζουν τα κλαριά από το βάρος.

Και μέσα το μεγαλείο της φύσης.

Χιλιάδες μικρές κόκκινες χαντρούλες μέσα στο ίδιο σπιτάκι.

Πατρίδα μου η Ασία, ίσως η Περσία. Στην Ελλάδα ήρθα από τα πολύ παλαιά χρόνια.

Είμαι το σύμβολο της γονιμότητας της αφθονίας στην παράδοση μας.

Την πρωτοχρονιά όλοι με σπάζουν στο «κατώφλι» για να είναι η χρονιά γόνιμη και πλούσια.

Στην πόλη μας, έχουν δώσει το όνομα μου στον παιδικό σταθμό «ΡΟΔΙΑ» που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Κομνηνών και Ιερολοχιτών 7.

Επιπλέον πληροφορίες

Ελευθέριος – Ανέστης Ελευθεριάδης του Δημητρίου
Μπέλλα Μαρία του Πολυχρόνη
Πτυχιούχος του τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ
Το προσωπικό είναι αυτό που προβλέπεται από την υπ΄ αριθμόν Δ/22/οικ. 11/828/293/13.3.2017 απόφαση της αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σύμφωνα με την δύναμη της δομής.
1. Δικαιολογητικά εγγραφής
α. πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού
β. Ιατρική γνωμάτευση του οικογενειακού ιατρού για την κατάσταση υγείας των παιδιών και της πραγματοποίησης των εμβολιασμών

2. Υποχρεώσεις γονέων
α. Οι γονείς είναι συνεργάτες της Διευθύντριας και υποχρεούνται εγγράφως να την ενημερώνουν ποιο άλλο πρόσωπο εκτός της οικογενείας (μητέρα-πατέρας) μπορεί να παραλαμβάνει το παιδί μετά την λέξη του ωραρίου
β. Να αποφεύγουν να δίνουν στα παιδιά σάντουιτς-γλυκά και λιχουδιές. Γι αυτό φροντίζει η ¨Ροδιά¨ για όλα τα παιδιά ισότιμα.

Testimonials

  • Είναι ευτυχία και ευλογία να ξεκινάς την ημέρα σου με τις αγκαλιές των παιδιών σου! Σου δίνουν απλόχερα την αγάπη τους, σου μαθαίνουν καθημερινά περισσότερα από όσα τους μαθαίνεις εσύ, και γίνεσαι μαζί τους παιδί. Ο πρώτος χρόνος της "Ροδιάς" ήταν μοναδικός, γεμάτος εμπειρίες, γέλια, συγκινήσεις, ζωγραφιές, κατασκευές δυνατές φωνούλες και πολύ, πολύ παιχνίδι με τους μικρούς μας εξερευνητές. Εύχομαι, τα επόμενα χρόνια να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι για τα παιδιά μας και τους γονείς που μας εμπιστεύονται.

    Μπέλλα Μαρία
    Νηπιαγωγός, Διευθύντρια παιδικού σταθμού

Ικανοποιημένοι πελάτες

Είμαστε τυχεροί που εμπιστευτήκαμε το παιδί μας στο πρώτο του σχολείο τη "Ροδιά". Η Ροδιά είναι μία μικρή φωλίτσα που τα παιδάκια βρήκαν αυτό που χρειάζονται σε αυτή την τρυφερή αλλά τόσο σημαντική για το μέλλον τους ηλικία. Ποιότητα, αγάπη, περιβάλλον. Να είσαστε όλοι γεροί όσοι μεριμνάτε γι΄αυτό. Σας ευχαριστούμε.

Γεωργία Φανίδου

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την αγάπη και την φροντίδα με την οποία περιβάλατε το παιδί μας. Έχετε δημιουργήσει έναν ιδιαίτερο εκπαιδευτικό χώρο που αντανακλά τη γνώση και το ενδιαφέρον σας για την άρτια και δημιουργική αγωγή των παιδιών στην τόσο ευαίσθητη προσχολική τους ηλικία. Επίσης Η καινούργια ιστοσελίδα της "Ροδιάς" εκφράζει την ποιότητα και το μεράκι τόσο του ιδιοκτήτη αλλά και της Διευθύντριας και δασκάλας των παιδιών μας κ.Μαρίας Μπέλλα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

Άννα Χριστοφορίδου

Όταν πήγα στην Ροδιά είδα τις καινούργιες και ασφαλείς εγκαταστάσεις όπου οι εσωτερικοί χώροι είναι άνετοι φωτεινοί και τηρούν πλήρως τους κανόνες υγιεινής. Το παιδί μου είναι ενθουσιασμένο που παίζει σε αυτούς τους χώρους που είναι εξοπλισμένο με πολλά παιχνίδια. Το προσωπικό με αγάπη με αγάπη και υπομονή διαπαιδαγωγεί σωστά τα παιδιά, τους μαθαίνει κανόνες συμπεριφοράς και υγιεινής. Με ένα στοργικό και φιλικό περιβάλλον βεβαιώνω την απόλυτη ικανοποίηση μου σχετικά με την επιλογή της Ροδιάς για το παιδί μου!

Τρακάλη Αφροδίτη

Η φιλοσοφία μας

Ο άνθρωπος είναι το πιο εύπλαστο και το πιο μορφώσιμο ¨ον¨ της φύσης. Η ”όρεξις του ειδέναι”, κατά τον Αριστοτέλη, είναι το ισχυρότερο αντίρροπο της ατέλειας του ανθρώπου.

Όσα μαθαίνει το παιδί κατά την προσχολική ηλικία είναι ριζώματα, ζωντανή γνώση που δεν ξεχνιέται όσο εύκολα ξεχνιέται η γνώση της σχολικής ηλικίας. Η προσχολική γνώση είναι κατά τους ειδικούς, η τελευταία που εξαφανίζεται από τη συνείδηση. Ο λόγος του Αριστοτέλη “πάντες οι άνθρωποι του ειδέναι ορέγονται φύσει” ισχύει φυσικά και για το παιδί της προσχολικής ηλικίας. Τα ερωτήματα όμως που θέτει η ψυχολογία της μάθησης είναι: α) πως μαθαίνει το παιδί και β) τι μαθαίνει ; Εμείς πιστεύουμε πως με τη γνώση μας και προπαντός με την αγάπη μας, μπορούμε να απαντήσουμε σ’ αυτά τα δύο καίρια ερωτήματα, γιατί έχουμε οργανώσει όλες τις εργασίες της ¨Ροδιάς¨ με τέτοιο τρόπο, ώστε να φθάσουμε σε γόνιμα αποτελέσματα για το καλό όλων μας.